Neden Bulut Sunucu? Tercih Edilmeli mi?

Neden Bulut Sunucu? Tercih Edilmeli mi?

Bulut Sunucu Nedir?

Bulut sunucu, birden fazla sunucunun bir arada çalıştığı bulut teknolojisi ile sunucuda ki yük dengelenir. Web sitenizin sunucu üzerinde ne kadar kaynağa ihtiyaç duyuyor ise o kadarını kullanabilmektedir. Bununla birlikte web sitenizin ziyaretçisi arttıkça sunucunun kaynak kullanımı yetersiz gelmesi durumunda, ilave olarak RAM,CPU,DİSK arttırımı yapabilirsiniz. Sanal sunucu nedir? sorusundan yola çıkarak daha iyi anlaşılabilen bulut sunucular genel olarak pahalı olmayan orta derece fiyatta performanslı sunuculardır. Bu sunucuların optimize edilmesi çok önemli bir ayrıntıdır.

Bulut Sunucular Neden Tercih Edilmeli ?

Web siteniz eğer çok yoğun ise, örnek olarak anlık 1-2K tekil ziyaretçiniz var ise standart hosting paketlerinde bu siteyi barındırmanız sağlıklı olmayacaktır. Yoğun web siteleri için her zaman bulut sunucu hizmetleri daha avantajlı bir seçimdir. Anlık işlem hızları hosting paketlerine göre daha hızlı ve performanslı çalışabilmektedir.

Aylık olarak 10-20K arası bir ziyaretçi olduğunuzu düşünürsek ve bu ziyaretçilerin toplamda 500GB’tan fazla trafik kotası harcadığını göz önünde bulundurursak, bu web sitesi hosting paketinde barındırılabilecek bir site olmayacağı aşikardır. Bu tarz web siteleri trafik kotasını çok fazla harcadığı için hosting paketleride bulunan sınırlandırmalara takılmadan kullanmak için bulut sunucu hizmetlerini tercih etmelidir.

Bulut Sunucularda Kesinti Var mı?

Bulut sunucu hizmetleri, sanallaştırmadan dolayı her hangi bir donanım arızasından etkilenmez ve kesintiye uğramaz. Web sitesinin 7/24 aktif kalması, devamlı olarak güncel ziyaretçi akışının olması anlık bir kesinti ile düzeniniz bozulabilir ve bu kötü sonuçlar elde edebilir. Bulut sunucu hizmetlerinin seçimini yaparken dikkat etmeniz gerekenlerden biri veri merkezidir. Ağ ve elektrik kesintilerinide yaşamamak için önemli bir unsurdur. Donanım taraflı kesinti olmadığından dolayı tek etki edebilecek konu internet yapısıdır. Fiziksel sunucuya bağlı olan internet portunda bir problem yaşandığında sanal sunucularda bundan etkilenebilir.

Bulut Sunucularda Yedekleme Optimizasyonu Nasıl?

Bulut sunucularda yedekleme optimizasyonu standart hosting paketlerine göre biraz daha farklılık gösterebilmektedir. Sunucu hizmetleri için yapılan özel yedekleme yazılımları dahi bulunmaktadır. Bu yazılımlar sayesinde sunucu hizmetinin yedeklerini anlık olarak alabilir ve her hangi bir kesinti yaşamadan kullanım sağlayabilirsiniz.